søndag 21. oktober 2007

Ekteskap, kjærlighet og husholdning


Dette kapittelet handler om ekteskapsutfall, skillsmisser, sammenhenger mellom familiesamholdet, hvordan folk legger opp dagstrukturen i hjemmet.
Det er et stort mangfold av samlivsformer i Norge idag.Mye utvikling har skjedd i Norge angående hvordan folk lever. Norge har også fått inn en variasjon i hvor mange som bor alene. Flere gifter seg også oftere utenforbi Norge.

Betydningen av familien:
Det er mange ting som kan påvirke levestandaren til familier med personer som er skadet eller har psykiske eller fysiske lidelser. Dette kan skade eller ødelegge levestandaren deres på økonomisk åg følelsemessig, kan også ødelegge mulighetene til og utfolde sine meninger.
Mange familier med lite sliter med å forsørge sin egen familie. Slekten gjør også mye inntrykk på forskjellige ting i livet til enormt mange personer i verden. Slekten jør også mange valg for forskjellige .

Ekteskap:

Det er veldig stor forskjell på innvandrer familier og norske familier angående familie situasjonen, foreldrene bestemmer mye oftere fremtiden til barna sine, ved f.eks gifte dem bort. Vi i Norge må få vite om disse ekteskapene. Flere idag gifter seg med kvinner eller menn med både utenlandsbakrunn eller er ifra Norge. For noen år siden ble det sett hvor mange over 18 som var gift med forskjellige minoritetsbakrunn, det var 12 jenter og ingen gutter.Flere Norske menn finne kvinner ifra andre land. Utenlandske kvinner gifter seg ofte med men ifra vesten.

Samboerskap:
Plasser der det er mange folk, er samboerskap fortsatt den mest brukte forholds formen. Samboerskap har bare blitt mer og mer brukt istedenefor ekteskap i de siste årene.
Skillsmisse:
Det er mange grunner til skillsmisse, en grunn er vis en person har vanskeligheter med og tilpasse seg selv i miljøet rundt person de er sammen med. Det har blitt mer og mer normalt og skille seg, men i forskjellige kulturelle miljøer er det fortsatt ikke godtatt og skille seg.

Fruktbarhetsmønster:
I Norge har de tall på ca. hvor mange som barn som i gjennomsnitt er for ei dame, og dette tallet ligger på rundt 1,8 barn per kvinne. Innvandrerkvinner har et snitt på 2,4 per kvinne. Flere og flere gifter og stifter familie senere enn hva de gjor før, tallene her ligger på rundt 23år.
Familier som lever i en slags storfamilie, lager og gifter seg ofte raskere enn andre personer som lever for seg selv. Det er hele 6 % av Norges befolkning som er under 18 år med barn. Somalske familier er mye mer fruktbare enn andre i dette landet.

http://www.regjeringen.no/nb/dep/aid/dok/regpubl/stmeld/2003-2004/Stmeld-nr-49-2003-2004-/19/5.html?id=405380

1 kommentar:

Anonym sa...

Bare til og skrive en kommentar vet dere = )